Menü
2019. 11. 28
Régi-Új alapokon
A Magyar Építő Fórum készített nterjút Dr. Perjés Zoltánnal, a Grabarics Vasbeton gyárigazgatójával
Régi-Új alapokon

 

Riporter: Azt látjuk, hogy a magyar építőipari növekedés extenzív forrásai, - főleg a munkaerőre gondolok - kimerültek. Ebben a helyzetben  olyan technológiai és kivitelezési fejlesztéseket kell csinálni, amik élőmunkát tudnak kiváltani. Ezt célozza a hevesi üzem létrehozása?

Interjú alanya: Mindenképpen. Vasbeton elemek előre gyártásával foglalkozunk, ezzel éppen ezt a problémát próbáljuk kezelni. Egy mai építőipari cég   ha van kiegészítő kompetenciája , például előre gyártói lehetősége, és azt széles  körben tudja  használni, akkor a piacon lényegesen jobb pozícióba kerül, igényesebb, magasabb színvonalú lehet a munkája és  határidő betartásával tud dolgozni.  Nagyon komoly technológia fejlesztéseket hajtunk végre folyamatosan az előre gyártott elemek minőségének javítására is.

De ezen túlmenően, ügyfeleinknek sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani. Például sokkal előbb be tudunk kapcsolódni az építés folyamatába.  Segítünk abban, hogy koncepció terveket alakítsanak ki. Van egy erős statikai csapatunk, nyolc főből áll. Ha valami problémát észlelünk a tervekben vagy a házban, és úgy ítéljük meg, hogy valahova kell még merevítés vagy statikai modell szerint valamit igényel a ház, akkor mi jelezzük a megbízó felé. Sőt azt is, ha úgy ítéljük meg, hogy a házat kevesebb pénzből is össze lehet hozni. Nagyon nagy igény jelentkezik erre a gondolkodásra és ebbe az irányba megy el a világ most.

Egyébként most ebbe az irányba mennek a fejlesztéseink is az úgynevezett moduláris rendszerünkkel, amellyel már típus csarnokokat, típus rendszereket fogunk tudni ajánlani. 

A teljes cikket itt olvashatják.

 • 2020. 07. 16
  Csarnokbővítési munkálatokkal fejlesztik az INPARK Páty területét: az előregyártott vasbeton szerkezetek gyártását, szerelését és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi, a megbízás két épületrész kialakításáról szól.
 • 2020. 06. 26
  A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.
 • 2020. 04. 09
  A szegedi sportuszoda szerkezetépítési munkálatai a rácsos főtartóelemek beemelése után elérték a legmagasabb pontot, ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett az építkezés. A FINA előírásoknak is megfelelő sportuszoda előregyártott vasbeton szerkezeteit a Grabarics Vasbeton gyártotta hevesi vasbeton előregyártó üzemében.
 • 2020. 03. 31
  A beruházás keretében új épületszárnnyal bővült a kórház, melynek homlokzatára a dekorbeton elemeket a Grabarics Vasbeton gyártotta. Az építés időszaka alatt mindvégig működött a régi épületben az összes fekvő betegosztály, az összes járóbeteg szakrendeléssel együtt.
 • 2020. 03. 20
  A kivitelezésben a hatékonyság, a gyors és minőségi munka szinte mindig az elsődleges szempontok között szerepelnek, ezek megvalósításához az előregyártott betonelemek a legjobb megoldások közé tartoznak.