Menü
2019. 11. 28
Régi-Új alapokon
A Magyar Építő Fórum készített nterjút Dr. Perjés Zoltánnal, a Grabarics Vasbeton gyárigazgatójával
Régi-Új alapokon

 

Riporter: Azt látjuk, hogy a magyar építőipari növekedés extenzív forrásai, - főleg a munkaerőre gondolok - kimerültek. Ebben a helyzetben  olyan technológiai és kivitelezési fejlesztéseket kell csinálni, amik élőmunkát tudnak kiváltani. Ezt célozza a hevesi üzem létrehozása?

Interjú alanya: Mindenképpen. Vasbeton elemek előre gyártásával foglalkozunk, ezzel éppen ezt a problémát próbáljuk kezelni. Egy mai építőipari cég   ha van kiegészítő kompetenciája , például előre gyártói lehetősége, és azt széles  körben tudja  használni, akkor a piacon lényegesen jobb pozícióba kerül, igényesebb, magasabb színvonalú lehet a munkája és  határidő betartásával tud dolgozni.  Nagyon komoly technológia fejlesztéseket hajtunk végre folyamatosan az előre gyártott elemek minőségének javítására is.

De ezen túlmenően, ügyfeleinknek sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani. Például sokkal előbb be tudunk kapcsolódni az építés folyamatába.  Segítünk abban, hogy koncepció terveket alakítsanak ki. Van egy erős statikai csapatunk, nyolc főből áll. Ha valami problémát észlelünk a tervekben vagy a házban, és úgy ítéljük meg, hogy valahova kell még merevítés vagy statikai modell szerint valamit igényel a ház, akkor mi jelezzük a megbízó felé. Sőt azt is, ha úgy ítéljük meg, hogy a házat kevesebb pénzből is össze lehet hozni. Nagyon nagy igény jelentkezik erre a gondolkodásra és ebbe az irányba megy el a világ most.

Egyébként most ebbe az irányba mennek a fejlesztéseink is az úgynevezett moduláris rendszerünkkel, amellyel már típus csarnokokat, típus rendszereket fogunk tudni ajánlani. 

A teljes cikket itt olvashatják.

  • 2022. 05. 23
    2022. április 27-én felkerült a bokréta a fővárosi Visegrádi utcában lévő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új székházára. A 2020 májusában kezdődött kivitelezést a Grabarics Kft. végzi. A Visegrádi utcai telephelyen jelenleg 7500 négyzetméteren működik az NMHH épülete, amely az új létesítménnyel közel 15000 négyzetméterre bővül.
  • 2022. 05. 23
    Zöldmezős beruházással több százmillió forintból épül a Magyar Posta új logisztikai depója Veszprémben. Az új üzemcsarnokot a Grabarics Kft. építi, melynek alapkövét március 22-én tették le a bakonyi megyeszékhelyen. A depó bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter.
  • 2022. 02. 03
    A Szentkirályszabadja Szellemváros területén megépülő csarnok előregyártott vasbeton vázszerkezetének gyártmánytervezését, gyártását, helyszínre szállítását és szerelési munkáit a Grabarics Vasbeton végzi.
  • 2021. 12. 20
    A Grabarics Vasbeton ötödik éves termelését kezdi meg 2022 tavaszán. Az eltelt évek bizony sok-sok szakmai tapasztalatot hoztak a GVB számára. Mára elmondhatjuk, a futó projektek száma és volumene alapján az előregyártó üzem gyorsütemben, töretlenül fejlődik, ez pedig rendre új kihívások elé állítja a társaságot. A csapatnak van mire büszkének lennie, hiszen a hevesi üzem 2021-ben már több mint 30 projekt megvalósításában vett részt.
  • 2021. 12. 20
    Minden kedves partnerünknek és kollégának ezúton is köszönjük a haladást szolgáló együttműködést és a Grabarics cégcsoport iránt tanúsított töretlen bizalmat!