Menü
2019. 11. 28
Régi-Új alapokon
A Magyar Építő Fórum készített nterjút Dr. Perjés Zoltánnal, a Grabarics Vasbeton gyárigazgatójával
Régi-Új alapokon

 

Riporter: Azt látjuk, hogy a magyar építőipari növekedés extenzív forrásai, - főleg a munkaerőre gondolok - kimerültek. Ebben a helyzetben  olyan technológiai és kivitelezési fejlesztéseket kell csinálni, amik élőmunkát tudnak kiváltani. Ezt célozza a hevesi üzem létrehozása?

Interjú alanya: Mindenképpen. Vasbeton elemek előre gyártásával foglalkozunk, ezzel éppen ezt a problémát próbáljuk kezelni. Egy mai építőipari cég   ha van kiegészítő kompetenciája , például előre gyártói lehetősége, és azt széles  körben tudja  használni, akkor a piacon lényegesen jobb pozícióba kerül, igényesebb, magasabb színvonalú lehet a munkája és  határidő betartásával tud dolgozni.  Nagyon komoly technológia fejlesztéseket hajtunk végre folyamatosan az előre gyártott elemek minőségének javítására is.

De ezen túlmenően, ügyfeleinknek sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani. Például sokkal előbb be tudunk kapcsolódni az építés folyamatába.  Segítünk abban, hogy koncepció terveket alakítsanak ki. Van egy erős statikai csapatunk, nyolc főből áll. Ha valami problémát észlelünk a tervekben vagy a házban, és úgy ítéljük meg, hogy valahova kell még merevítés vagy statikai modell szerint valamit igényel a ház, akkor mi jelezzük a megbízó felé. Sőt azt is, ha úgy ítéljük meg, hogy a házat kevesebb pénzből is össze lehet hozni. Nagyon nagy igény jelentkezik erre a gondolkodásra és ebbe az irányba megy el a világ most.

Egyébként most ebbe az irányba mennek a fejlesztéseink is az úgynevezett moduláris rendszerünkkel, amellyel már típus csarnokokat, típus rendszereket fogunk tudni ajánlani. 

A teljes cikket itt olvashatják.

 • 2019. 12. 17
  A Grabarics Vasbetonképes speciális elemek gyártására, akár 40 tonnás,42 méter fesztávolság áthidalására is.
 • 2019. 11. 28
  Mióta hevesi vasbeton előregyártó üzemünkben 2019 tavaszán beüzemeltük a betonacél-gyártó gépsort, nemcsak a Grabarics Kft. összes monolit vasbeton-szükségletét tudjuk innen szállítani, de az üzemben készülő elemekhez is innen biztosítjuk a betonacélt.
 • 2019. 04. 04
  Tizennégy milliárd forintos beruházásának köszönhetően német anyacége kelet-európai termelési központjává válik a győri székhelyű autóipari alkatrészeket gyártó Erbslöh Hungária Kft
 • 2019. 02. 21
  A Sasad Liget Lakópark 4. ütemében 297 lakás épül meg. A lakások emeleti teraszainak (mintegy 1500 m2) 60x60 cm-es lapokból álló padló burkolatát dekorbeton üzletágunk munkatársai készítik el, kőporcelán helyett betonból.
 • 2018. 11. 10
  Hevesi vasbeton előregyártó üzemünkben bővítettük szelemen sablonparkunkat, melynek eredményeképpen a miskolci Wet Wipe Kft. gyártócsarnokának építéséhez elkészültek az első 36 méter fesztávolságú szelemen gerendák.