Menü
2018. 05. 10
Jelentős fejlesztéssorozatot hajt végre a Grabarics Építőipari Kft. hevesi betonüzemében
A Grabarics Kft. összesen félmilliárd forintos hevesi üzemfejlesztése során évi tízezer tonna betonacél feldolgozására lesz képes. Most új bedaruzott rakodóteret alakítanak ki és új elektromos eszközök felszerelésére készülnek fel.
Jelentős fejlesztéssorozatot hajt végre a Grabarics Építőipari Kft. hevesi betonüzemében

A Grabarics szintlépését segíti a Weinberg


magyarepitok.hu
2018.05.07. 15:49

A Grabarics Kft. összesen félmilliárd forintos hevesi üzemfejlesztése befejeztével évi tízezer tonna betonacél feldolgozására lesz képes. Most új bedaruzott rakodóteret alakítanak ki és új elektromos eszközök felszerelésére készülnek fel.
 

Jelentős fejlesztéssorozatot hajt végre a Grabarics Építőipari Kft. hevesi betonüzemében. A mintegy másfél éve zajló beruházás során a hazai építőipar fontos szereplőjeként ismert Grabarics közel 470 millió forintos projektsorozattal bővíti kapacitását és fejleszti a gyártóbázis informatikai hátterét. A vállalat korábban rámutatott: a fejlesztést követően hevesi üzemében évente húszezer köbméter vasbetontermék előállítására és tízezer tonna betonacél feldolgozására lesz képes.

A cég az eddigi beruházásokkal is nagy lépéseket tett előre, melyekkel megalapozta a mostani projektet. A közelmúltban felszereltek egy betonacél-gyártó gépsort, melynek segítségével a Grabarics kivitelezésein felmerülő monolit szerkezetépítéshez szükséges acélmennyiséget is le tudják szállítani a többi megrendelésen kívül is. Emellett munkába állítottak négy billenőasztalt és lépcsősablont is.

 

Már az újabb fejlesztésekre készülnek


Most a beruházás újabb szakasza kezdődhet meg, melyet a közbeszerzési értesítő adatai szerint a sárospataki Weinberg ’93 Építő Kft. végez majd el. Ennek során a betonelemgyár nyugati részén 1000 négyzetméternyi térbeton burkolatú és 2000 négyzetméternyi tömörített zúzókő alapú bedaruzott szabadtéri tárolóterületet adnak át.Ezzel együtt a munkálatok során befejezik egy irodaépület szociális és vizesblokkjainak kialakítását is, valamint a termelőcsarnok elektromos korszerűsítésére is sor kerül. A csarnokba egy későbbi projektütem során új berendezéseket szerelnek fel, ezek működtetéséhez lesz szükség a rendszerre.

A most elinduló beruházás mellett több területen is fejlesztésekre készül még az építőipari cég: a közeljövőben az üzem vasbetontermék-portfóliója továbbra is bővülni fog.

 

A magyar magasépítészet két súlyponti szereplője dolgozik együtt


A Grabarics számos jelentős hazai beruházást adott át, illetve kivitelez jelenleg is. Többek között

 
Az emellett építőipari termékek előállításával foglalkozó cég folyamatosan bővíti portfólióját: nemrég jelentették be, hogy toronydaru-forgalmazásba is kezdenek.